13 Ekim 2012

PROFİTEROL ve YENİDEN MERHABA

         Herkese merhaba..
         Uzuun bir aradan sonra bloguma tatlı birşeylerle başlangıç yapmak istedim ve hemen hemen herkesin sevdiği profiterol tarifi vermeye karar verdim..  Afiyet olsun....:)))
         Profiterol  topları için malzemeler:
       - 1 su bardağı su
       - 1 su bardağı un
       - 100 gr.margarin
       - 3 yumurta (duruma göre 4 yumurta)

       İç kreması için malzemeler:

       - 2,5 su bardağı süt
       - 5 yemek kaşığı toz şeker
       - 4 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta (ya da 5 yemek kaşığı un)
       - 1 yumurta sarısı
       - 1 paket vanilya
     
       İç Kremanın Yapılışı:
      -  Vanilya hariç tüm malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin..Ocaktan alınca vanilyayı  ekleyin ve tekrar hafif karıştırın.Ilınmasını sağlayın.

       Çikolata sosu için:
       -  2 paket hazır çikolata sosu ya da çikolatalı puding.
          Paketin üzerindeki tarifi uygulayın..Bu ölçülere göre 1 paket az geliyor..
       - Çikolata sosu kendiniz yapmak isterseniz burdaki tarifi 4 su bardağı sütle hazırlayabilirsiniz.
  

              Yapılışı:
              Tencereye 1 su bardağı suyu koyun hafif ısınınca, 100 gr. margarini koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp unu ekleyin ve çırpma teliyle hızlıca 1-2 dakika sürekli karıştırarak pişirin, bu esnada karıştırmayı bırakmayın, karışım çırpma teline sarılacak ve ağırlaşacak, ocağın altını kapatın..

            Fırını 175 dereceye ayarlayın.
            Karışımı ara ara karıştırarak, el yakmayacak kadar ılınmasını sağlayın..Daha sonra ilk yumurtayı ekleyin ve mikserle çırpın, yumurtanın iyice karıştığından emin olunca (yaklaşık 1-2 dk.)  2. yumurtayı ekleyin ve mikserle çırpın, 2.yumurtanın da iyice karıştığından emin olunca aynı işlemi 3.yumurtaya da uygulayın..Karışımı kaşıkla kontrol edin..Macun kıvamına gelmişse başka yumurta eklemeyin..Normal büyüklükte yumurtalar için 3 yumurta yetiyor.

          Fırın tepsisini çok hafif yağlayın ya da pişirme kağıdı kullanın..Çay kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye yerleştirin..Şekillerin çok düzgün olmaması sizi endişelendirmesin..Pişince toparlanıyorlar..Çay kaşığıyla yaptığınız hamurlar pişince normal ceviz büyüklüğüne erişiyor..175 derecelik fırında 40-45 dakika, pempeleşinceye kadar pişirin..Toplar tıngır tıngır kıvamında pişince olmuş demektir..İlk yarım saat fırının kapağını açmayın..Bu ölçülerden 80-85 adet top çıkıyor.



          Ilınan topları bıçak yardımıyla hafif kesip ufak kaşıkla içine ılınan iç kremayı yerleştirin..Ilınan çikolata sosunu da üzerine gezdirip servis yapın..




7 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım tekrar hoşgeldin sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı akşamlar, öncelikle hoşgeldiniz. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Canan demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

HOBİLERİM VE BEN dedi ki...

ellerinize sağlık, nefis görünüyorlar

Saglıklımutfak dedi ki...

O kadar uzun oldu ki hemde. Hoşgeldin. Bir kaç gündür aklımda olupta yapmaya üşendiğim bu tatlıyı . senin tarifinle denemek isterim. Sevgiler

Derya Sezgin dedi ki...

Canım yorumunu görmek beni çokkk mutlu etti:)))Öpüyorum...

hanife dedi ki...

Profiterole kim hayır diyebilirki eline sağlık izlemeye aldım selamlar