15 Eylül 2009

MANTARLI TAVUK SOTE



Önceki günlerde iftar yemeği için yaptığım, hem pratik, yapımı kolay, hem de çok lezzetli bir tavuk yemeği tarifi yazıcam bugün..

Tavukseverler için sık sık yapılacak bir tarif bence..

Bu sefer soğan kullanmadan yaptım..Dilerseniz kuru soğan kullanarak da yapabilirsiniz..Ama bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için yaptığım şekilde aynen veriyorum..

Kişi sayısına göre malzemeler arttırılabilir.


6 kişi için malzemeler;

  • 3 adet tavuk butu (ya da 2 adet göğüs eti)
  • 250-300 gr.mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (ya da sıvıyağ)
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • Köri, tuz, karabiber, kekik..

Yapılışı;

---Mantarları yıkayın, ufak ufak doğrayın ve 1 yemek kaşığı tereyağında kısık ateşte kavurun..Bu aşamada mantarlar bir hayli su bırakacak, bıraktığı suyu çekene kadar pişirin..Mantarları bekletecekseniz, kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz..

---Tavuk etlerini, kırmızı ve yeşil biberi, ve kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın..Sarımsakları incecik dorayın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağına tavukları alıp, kısık ateşte 2-3 dakika kavurun, biberleri ve domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin..Tuzu, köriyi, karabiberi ve kekiği ekleyin..Biberler biraz pişene kadar kavurmaya devam edin ve altını kapatın...

---Pişen mantarların içine tavuklu_domatesli karışımı ekleyin. Duruma göre, istenirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek 5 dk.daha pişirin ve servis yapın.





2 yorum:

şeker pasta dedi ki...

Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...

kizilciksurubu dedi ki...

Bayramin kutlu olsun canim. Tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara insallah.