09 Haziran 2009

ZEYTİNYAĞLI BAKLALI ENGİNAR

Yaz mevsiminin gelmesi demek, daha hafif yemeklere yönelme zamanı demek biryerde benim için.. Sebzeyi yaz_kış hep ilk sıralarda tutmama rağmen, tabii yazın daha fazla ağırlık veriyorum..
İşte en çok sevdiklerimden biri; enginar..Çeşitli şekillerde yaptığım enginarı, yazın zeytinyağlı baklalı olarak tarif edicem bugün.
Hazırlaması 5 dk., pişirmesi de düdüklü tencerede 20 dk olunca, yarım saati bile bulmayan bir yemek oldu..

Kişi sayısına göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz..
Malzemeler;
* 4 adet enginar (Hazırlama aşamasında limonlu suda bekletebilirsiniz fazla kararmaz)
* 1-1,5 su bardağı taze bakla içi
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet orta boy domates
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Yeteri kadar tuz
* Yeterli miktarda dereotu

Yapılışı;
---Kuru soğanı incecik doğrayıp, zeytinyağ ile kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
---Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğana ekleyin, 1-2 dakika çevirin..
---Bakla içlerini ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun. Tuzu ve şekeri ekleyin.
---En üste yıkanan enginarları dizin, enginarların yarısına kadar gelecek şekilde su ekleyin ve düdüklü tencerede 20 dk pişirin. Düdüklü tencere kullanmıyorsanız, kısık ateşte arada suyunu kontrol ederek, 40-45 dk pişirin..
---Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm..
---Servis yapacağınız zaman enginarları servis tabağına alın, içlerine baklalı karışımdan arzu ettiğiniz kadar doldurun ve dereotu ile süsleyin..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper görünüyor..

Baklalı hiç denemedim ellerinize sağlık..

derya dedi ki...

Zehracım ellerine sağlık canım parfede süper enginarda sunumlar her zamanki gibi harika.Kocaman öp
tüm ablacım...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR SUNUMU ÇOK ŞIK BİR YEMEK ..
SEVGİLER..
MELİKE..

neslihan dedi ki...

nefis bir yemek.görüntüsü şahane.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...