06 Haziran 2009

ÇİLEKLİ PARFE


Buuz gibi, tatlı mı tatlı harika bir lezzet bu.

Dondurma tadında, dondurmayı aratmayacak serinlikte, bir parfe tarifim var size..Hazır çilekler de kırmızı kırmızı gözümüze gözümüze bakarken etrafta, derin dondurucuda günlerce saklanacak, istendiği zaman buz gibi ve harika tadı ile içimizi serinletecek parfeler de artık benim için popüler olmaya başladı..
İsterseniz farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz ama ben genelde çilekli ve vişneli yapıyorum.Bu ölçülerden 8-10 adet dilimler elde edebilirsiniz..

Geçelim tarife..
Malzemeler:
*10-12 adet çilek
*2,5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket hazır toz krem şanti
*Krem şanti için 1 su bardağı soğuk süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
---2,5 su bardağı süt, un ve toz şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynama noktasına gelikten sonra 2-3 dk.daha pişirin ve ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuma esnasında arada yine karıştırın.
---Muhallebi soğurken krem şantiyi hazırlayın. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile ilk önce düşük hızda 2-3 dk, sonra yüksek hızda 7-8 dk.iyice çırpın. Sütün soğuk olmasına dikkat edin.
---İyice ılınan muhallebinin içine vanilya ve hindistan cevizini ekleyin,kaşıkla karıştırın. Krem şantiyi de ekleyerek yine kaşıkla şöyle bir karıştırın, bu aşamada çırpma değil kaşık yardımı ile karıştırma yapıyoruz.
---Çilekleri yıkayın ve küp küp doğrayın. Yarısını krem şantili karışıma ekleyin, kalan yarısını uygun teflon kabın dibine tek sıra halinde dizin. Üzerine krem şantili karışımı dökün ve derin dondurucuya kaldırın.
---En az 5-6 saat derin dondurucuda bekletin.Aslında 1 gece bekletmek daha iyi oluyor.
---Derin dondurucudan aldığınız kabı, , ince bir spatula yardımı ile şeklini bozmadan kenarlarınından hafifçe batırın, sonra servis tabağına ters çevirip, kuvvetlice sallayınca düzgünce servis tabağına alınıyor..
Ama bu şekilde kalıptan çıkaramam derseniz ki ben hiç sorun yaşamıyorum, o halde strech filmle kabı kaplayıp ondan sonra krem şantiyi içine dökebilirsiniz, derin dondurucudan çıkarırken de yine ters çevirip, strech filmi kolayca üzerinden sıyırabilirsiniz.
---Dilimleyerek servis yapın, kalan kısmı hemen derin dondurucuya yerleştirin..

7 yorum:

yeşim dedi ki...

çok güzelll inanılmaz nefis bir görüntü ellerine sağlık
sevgilerrrr

ferzan dedi ki...

canım,ellerinize sağlık çok güzel bi görüntü size afiyet olsun bana da beklerim.sevgiler

mutfaktayim dedi ki...

Ellerine sağlık canım muhteşemmmmmmmmm görünüyor.

Sevgiler...

Lida dedi ki...

Bu akşam yapıcam güzel görünüyo
ellerine sağlık

neslihan dedi ki...

mutlaka yapmalıyım bu parfeyi.şahane birşey.ellerine sağlık canım.sevgileirmle...

oyaninmutfagi dedi ki...

merhaba boyle guzel tatlari gorunce yorum birakmadan gecmek istemedim hepsi birbirinden nefis ellerinize saglik iyi gunler

zeyna dedi ki...

Ya görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım..sevgiler...