17 Nisan 2009

DAMAT PAÇASI (YUFKALI TAVUK)

Önceki yazımda haftasonu yapıp, yayınlanmayı bekleyen tariflerim var demiştim ya, bunlardan 2.sine geldi sıra nihayet. Damat Bohçası ya da açık ismi ile Yufkalı tavuk..
Aslında yemek kategorisine mi koysam yoksa börek mi karar veremedim..Güzel bir akşam yemeği olarak yenilebileceği gibi, börek_hamur işi olarak da yapılabilir..
Yalnız tavsiye olarak söyleyebileceğim şey; mutlaka yapılır yapılmaz sıcak olarak servis yapılması.
Lezzeti ve doyuruculuğu konusunda hiç tereddütünüz olmasın..
Bu ölçülerden 7-8 kişilik porsiyonlar elde edebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 3 adet yufka
  • 3 adet tavuk butu ya da 2 adet tavuk göğsü (ben but kullandım)
  • Tavukları haşlamak için 5-6 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı(silme) un
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yeterli ölçüde tuz
  • Üzeri için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kuru nane, kırmızı biber

    Yapılışı;
    ---Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
    ---Yufkaları elinizde irili ufaklı parçalara bölerek, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
    ---Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaları 175 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkarın. Fırını kapayın.
    ---Fırından çıkardığınız sıcak yufkaların üzerine, ılınmış tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar tavuk suyunu, her tarafına eşit olacak sekilde dökün ve henüz sıcak olan fırına tekrar verin, fırını çalıştırmayın ama kendi ısısı ile 5 dk. daha fırının içinde tutun ve çıkarın.
    ---Diğer tarafta bir tencereye, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, 1 yumurtayı ve 3/4 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek, çırpma teli ile iyice ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakikadan fazla olmamak kaydı ile pişirin..Kıvamı koyu gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
    ---Fırında en son 5 dakika beklettiğiniz yufkaların üzerine didilmiş tavuk etlerini serpiştirin ve üzerine hazırladığını sosu yayarak, tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirin.
    ---Servis yaparken, sıvıyağda, kuru nane ve kırmızı biberi kızdırarak üzerlerine gezdirin.

13 yorum:

sevil dedi ki...

işte bu harika olmuş tatlım
ancak bu kadar net ve guzel anlatılırdı ellerine saglık

Betül KÖROĞLU dedi ki...

nefis gözüküyor ellerine sağlık cnm. bende deniycem bu tarifi.

sevgiler

kirazdünyası dedi ki...

hıımm çok değişik bir tarif,bana da çok uyuyor.tarifini aldım ilk fırsatta deniyeceğim.

sevgiler...

*kelebek* dedi ki...

resimler her zamanki gibi çok güzel tarifide not aldım ..bende tavukta göğüs yerine butu tercih ederim ..sevgiyle kal..

Ayseden/Yemek Atölyesi dedi ki...

Süper tarif kesin deneyeceğim...

Ellerine sağlık canım

Semra Çebi dedi ki...

merhaba uzun zamandır rastladığım en güzel tarifler ve en şık blog diyebilirim.gerçek anlamda tebrik ediyorum sizi.tabiki hemen izlemeye aldım sizi:)tanıştığımıza gerçekten memnun oldum.bundan sonra daha sık görüşmek üzere.şimdilik hoşçakalın.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK...

hanimeli21 dedi ki...

Pizza yada kis tarzi birsey olmus, ama cok guzel olmus.Ellerine saglik.

lemanice dedi ki...

mmmm çok güzel yhaf bayıldım ellerine sağlıık.sevgiler.

yildiz dedi ki...

Ikindi cayi icin misafirlere börek,
aksam ev halkina sicak yemek olarak
harika bir sunum olur,ellerine saglik canim...

YAŞAMIN KIYISINDA dedi ki...

Papatyacım,
Bloğumdaki yorumuna ve yufkalı tavuğa çok teşekür ederim.
Hiç denemediğim bu tarif çok güzel sonuç verdi ve afiyetle yedik.
Ellerine sağlık,
Sevgiler...

Düşlerimin İNCİSİ dedi ki...

ellerine sağlık canım benimde sıkça yaptığım ve çok beğenilen bir lezzet ayrıca bursanın tarihi yemeklerinden ve adı damat paçası diye geçiyor sevgilerimle

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Haklısın Düşlerimin İncisi..
Bursa da damat paçası ismi ile bilinir ama bu şekilde söylenen fazla da kalmadı gibi:(((