22 Aralık 2008

KIRMIZI BİBERLİ ve İÇ PİLAVLI TAVUK SARMA

Farklı tarif denemelerim hafta sonu da sürdü..

Bu sefer tavuğu kırmızı biberli denedim..
Aslında kırmızı biberi, tavukla rulo ya da başka şekillerde de denemiştim ama bu sefer bambaşka birşey oldu, farklı bir şekilde ve farklı bir tatla, biraz da hayal gücümü kullanarak , iç pilavla zenginleştirince ortaya çok değişik bir görüntü ve lezzet çıkardım..

Yani anlayacağınız bu şekli ile bu tarif, sanırım bana ait bir tarif olarak ortaya çıktı..
Ben de bu tarifi, farklı tariflere yer veren, başarılı bir siteye, Mutfak Sırları 'na yolluyorum..
2 kişilik olarak tarife geçiyorum..

Malzemeler;
  • 2 adet tavuk göğsü _İnceltilmiş
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet sarımsak

Pilav İçin;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • Nane, tuz, karabiber

Yapılışı;



----Kırmızı biberleri 20 dk kadar haşlayın..Haşlama işlemi bittikten sonra, soğuk su dolu bir kaba alarak biraz bekletin, kabukları bu şekilde daha rahat soyulacak.Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri 2 adet tavuğu saracak şekilde büyük bir tabağa yayın..

----Pilavı hazırlayın.Bunun için, ince ince doğranmış soğanı, 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirin. Dolmalık fıstığı da ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun.Yıkanıp süzülmüş 1 çay bardağı pirinci ekleyin, kısık ateşte 5 dk.kavurun.

----Kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. En son 2 çay bardağı sıcak su ekleyerek pirinçler çok az diri kalacak şekilde pişirip, ocaktan alın..

----1 adet sarımsağı çok ince dövün.1 yemek kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.

----Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın.İçine sarımsaklı yağdan sürün.İnceltilmiş tavuk göğsünü üzerine yayın...İçine, tavuğu rahatça saracak ölçüde (fazla olmasın, rahat saramazsınız) pilavı paylaştırın. Tavuğu rulo şeklinde sarın..

----1 çay bardağı sıcak su eklediğiniz fırın tepsisine ruloları alın..Üzerine alüminyum folya kapatarak ya da benim gibi kapaklı fırın tepsisi kullanarak 175 derecede, 30-40 dk. pişirin.

----Maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis yapın.

----Yerken Papatya Sofrası'nı hatırlayın.

12 yorum:

hunerlieller dedi ki...

selam.çok şık ve güzel bir tarif..elinize saglık.sevgiler.

disal dedi ki...

ellerine sağlık..harika bir görüntüsü var....

derya dedi ki...

Canım ne kadar değişik şık ve leziz bir yemek ellerine sağlık,mutlu haftalar dilerim öptüm...

neslihan dedi ki...

Çok şık bir tarif canım.eline sağlık.böyle renkli görünümlü yemeklere bayılıyorum.hem göze kem mmideye hitap:-)sevgilerimle...

LezzetHane ( Buket ) dedi ki...

Çok güzel bir görüntüsü var hazır yılbaşı da yaklaşıyorken bu değişik lezzet iyi oldu ben de deniycem. Ellerinize sğlık

Papatya Prenses dedi ki...

suşi gibi olmuş:P
ellerine sağlık canım,çok iç açıcı bir görüntüsü var:)

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........

Yasemin dedi ki...

gercekten cok gusel fikir, ellerine saglik!

Fatı, dedi ki...

iyiki denemişsiniz iyikide yapmışsınız ellerine sağlık..:)biberin tadı zaten güzeldir yavuk etiyle muhteşem görüntü çıkmış...:)sevgiler

bebeğimin yemek günlüğü dedi ki...

vaayy çok başarılı olmuş,
Eline sağlık şekerim.
Bloğunu tesadüfen buldum hemen takibe alıyorum, ben de beklerim
www.hanimelipasta.blogspot.com

splendid dedi ki...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

dragonfly dedi ki...

harika bir trif.. daha önce hiç bir yerde görmemiştim ..ilk fırsatta deneyeceğim..

ellerine sağlık