26 Kasım 2008

KIYMALI ERİŞTELİ TARHANA ÇORBASI

Kış geldi tarhana çorbası yine gözde çorbalar arasına girdi..
Tarhana çorbasını bu sefer biraz eklemelerle yaptım..Hem tadı, hem de görüntüsü daha güzel oldu.

Malzemeler;

  • 4 kase su
  • 4 çorba kaşığı (silme) tarhana
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı kadar kıyma
  • 1 çay bardağı erişte
  • Tuz, karabiber, isteğe göre acı biber

Yapılışı;

---- Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyeyin. Kıymayı ekleyerek hafifçe kavurun.

----Suyu ekleyin, tarhanayı da ekleyerek, kaynayıncaya kadar karıştırın.

----Kaynamaya başladıktan sonra erişteyi ekleyin, tuz, karabiber ve istenilen baharatları ekledikten sonra, kısık ateşte 15 dk.pişirin..

Ben hazır erişte yerine, mantı yaparken,genelde mantı hamurundan biraz erişte gibi kesip, buzlukta saklarım..Bu çorbada onları kullandım..

Hiç yorum yok: