31 Ekim 2008

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Bu sefer herzaman kinden daha güzel oldu dolmam gerçekten..Malzemeyi biraz daha bol tuttum sanırım..

Malzemeler:
  • 10 adet ufak dolmalık biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü (ılık suda önceden 10-15 dk bekletin)
  • 1 kahve fincanı şam fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Üzeri için 1 domates

Yapılışı;

----Kurusoğanlar incecik doğranıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur..

----Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, 10 dk kadar kavrulmaya devam edilir.

----Daha sonra tüm malzemeler eklenip, 5 dk daha kavrulduktan sonra, 1,5 su bardağı sıcak su eklenip, pirinçler suyunu çekene kadar ağzı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.

----Yıkanıp içleri ayıklanan dolmalık biberlere, hafif soğumuş iç harç doldurulur, ufak parçalar halinde kesilmiş domatesler üzerlerine kapatılır.

----1 su bardağı sıcak su, tencereye eklenip, biberler pişene kadar yaklaşık 30-40 dk. kısık ateşte pişirilir..

----Piştikten sonra tencerenin ağzı açık vaziyette soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok: