20 Ekim 2008

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Sonbaharın iyiden iyiye serin yüzünü gösterdiği şu günlerde, artık yavaş yavaş kış yemeklerine geçiş yapar olduk..Hoş benim için pırasa yaz kış yenecek yemekler kategorisinde ama genelde kış yemeği olarak giriyor mutfaklarımıza..
Ben de haftasonu pırasa pişireyim dedim..
Malzemeler ;
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • yarım fincan pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz, 1 çay bardağı su

Yapılışı ;

----Pırasaları ve havuçları yıkayıp ince ince doğrayın.. Sıvı yağı hafif kızdırıp salçayı şöyle bir kavurun..

----Pırasaları havucu yıkayıp süzdüğünüz pirinci tuzunu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, düdüklü tencerede 30 dk pişirin.

----Yerken Papatya Sofrası'nı hatırlayın.)

Malzemeleri kişi sayısına göre arttırabilirsiniz..

2 yorum:

nur_aleyna dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık

Bu yazıyı okumanı rica ediyorum

http://yemekyemek.azeriblog.com/2008/10/20/beynelxalq-dostluq-mukafati

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık tam mevsimi harika olur ödülün için tebrik ederim