10 Ekim 2008

NANELİ YOĞURT ÇORBASI

Yaz kış demeden yediğimiz bir çorba değil mi? Bilmeyenimiz yoktur tarifi..Ama ben sitemde bulunmasını istedim yine de...Hem kuru hem de taze nane kullandım..Tadı daha bir güzel oldu.
Malzemeler ;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı un
  • 1/4 paket margarin ya da tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • tuz, isteğe göre üstüne birkaç yaprak taze nane
  • 5 su bardağı su

    Yapılışı
  • ----Pirinçler iyice pişene kadar suda haşlanır. Diğer tarafta yoğurt,un ve yumurta iyice çırpılır..Çırpma esnasında kıvam katı olup zorlanırsanız, biraz su ile kıvamı sulandırın..

    ----İyice çırptıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyin, ekleme esnasında hızlı hızlı karıştırın.. 15 dk.kısık ateşte kaynatın..

    ----Ocaktan inmesine yakın, tuz ekleyin..

    ----Diğer tarafta, margarini eritip, kuru nane ile şöyle bir çevirip çorbaya ekleyin..Taze nane ile servis yapabilirsiniz.

    *** Bu çorba yapılırken karşılaşılan en önemli sorun, yoğurtlu karışım eklenirken, çorbanın kesilmesi..Ama ne hikmetse ben hiç karşılaşmadım bu sorunla.Yoğurtlu karışım iyice çırpılırsa ve de yavaş yavaş eklenirken bir yandan da hızlı hızlı karıştırılırsa sorun olmayacağını düşünüyorum..

Hiç yorum yok: