31 Ekim 2008

KISIR

Kısır, mercimekli köfte ve çiğ köfte sözkonusu oldu mu, benim için akan sular durur..
Hani bazı tatlar vardır ya, ne kadar tok da olsanız mutlaka 1-2 çatal da olsa yersiniz, işte benim için bunlar aynen böyle..
Kısırsız ya da mercimekli köftesiz bir davet sofrası olmaz benim için..
Yapalım ve şişene kadar yiyelim:))

Malzemeler:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Fazla gelmesin,2 su bardağı bulgura iyi)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, tercihe göre daha farklı baharatlar..
  • 1 adet limon

Kısır yaparken kuru soğan kullanmasanız da olur ama kuru soğanla çok da daha lezzetli olacağını söylemek isterim..Yine de tercih sizin.

Yapılışı:

--Bulgurların üzerine 1 parmaktan fazla aşmayacak şekilde kaynar su ekleyip, üzerini de kapayıp, yumuşamak üzere bekletin.

--Sıvıyağda, ince doğradığımız kuru soğanları pempeleştirin..Pembeleşen soğanlara, domates ve biber salçasını ekleyip, şöyle bir karıştırıp onu da kenara alın..

--Diğer taraftan taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın..

--Yaklaşık 45 dk.bekleyip, iyice şişen bulgurlarımızın üzerine, kavrulan soğan ve salçalı karışımı döküp, elimizle iyice yedirin..

--Daha sonra taze soğan ve maydanozları ekleyin..En son da, tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin.

*** Kuru soğan kullanmam derseniz eğer, o zaman, bulgurlara salçayı sade olarak, kuru soğansız ekleyip, taze soğan ve maydanozları ekleyip de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: