10 Ekim 2008

KARNIYARIK

Çoğu bayan, karnıyarık yemeğini zor yemekler listesine alırken , nedense bana bu yemeği yapmak hiç de zor gelmez..Tabii kişi sayısı artınca fikrimin değişeceğini söylememe gerek yok. Verdiğim malzemeler 4 kişi için..Sayı artarsa malzemeleri de arttırabilirsiniz..
Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr.kıyma
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 sivri biber
  • tuz, karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için yeterli miktarda yağ

    Yapılışı

  • Patlıcanları alaca soyup , ortadan da uzunlamasına derin bir çizik atıp, her tarafını iyice kızartın..Patlıcanlar kızarırken, diğer taraftan kuru soğanı bir miktar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun..içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin..Daha sonra sırası ile salça, ince kıyılmış maydanoz ve biberleri ekleyip (gerek duyulursa yarım çay bardağı sıcak su eşliğinde) 5-10 dk.pişirin..
  • Kızaran patlıcanları, yemeği fırında yapacaksanız fırın tepsisine, tencerede pişireceksek büyükce yayvan bir tepsiye dizin.. Hazırlanan iç harcı, patlıcanları bir çatal yardımı ile açarak, içlerine yeterli miktarda doldurun.
  • Yarım su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı salça ile salçalı su hazırlayarak, tepsiye ya da tencereye ekleyin.
  • Fırında 175 derecede 20 -25 dk., tencerede ise 30 dk.kadar pişirin..Pişirme süresi biraz da sizin damak tadınıza bağlı, ben fırında ve üzeri iyice kızarmış olarak sevdiğim için süreyi biraz arttrıyorum bazen.

    *** Patlıcanları aynı şekilde kızartıp, ilerde acil durumlarda kullanmak üzere,buzdolabı poşetine ya da alimünyum folyaya sararak, buzlukta saklayabilirsiniz..
    Çıkarıp, çözüldükten sonra aynı iç harcı hazırlayarak 10 dk.bu yemeği hazırlayabilirsiniz..

Hiç yorum yok: