10 Ekim 2008

FIRINDA TAVUK

İşte benim yine ''kurtarıcı yemek'' lerimden bir tanesi..
Tavuk severler için hem yapımı hem de yemesi çok kolay:) bir fırın yemeği..

Malzemeler
  • 3-4 tavuk butu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz, isteğer göre karabiber, kırmızı biber.
Yapılışı

----Tavuklar salça, yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat karışımı ile iyice ovulur.Tercihen 1 saat buzdolabında bekletilir..

----Daha sonra fırın tepsisine dizilir..İsteğe göre yanına patates, havuç da ekleyebilirsiniz ama ben sade olarak yaptım bu sefer.. 45 dk.pişirin..

----Yerken Papatya Sofrasını hatırlayın:)

***Tavuğu yoğurt-salça karışımı ile marine ettikten sonra 1 saat bekletin dedim ya, aceleniz varsa bekletmeden de oluyor.Buzdolabında bekletmek tavuğun sarımsak ve baharatları iyice emmesi açısından önemli..

Hiç yorum yok: