10 Ekim 2008

AYVA TATLISI


Bayıldığım bir tatlı tarifi..Ayva tatlısı.. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz..

Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 1 elma
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı kırmzı gıda boyası
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 9-10 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için kaymak

    Yapılışı
  • Ayvaları ortadan ikiye bölüp, çekirdek yataklarını bıçak yardımı ile çıkartın ve yayvan büyük bir tencereye dizin. Gıda boyasını, 1 çay bardağı suda eritip üzerlerine gezdirin. 4 su bardağı şekeri de üzerlerini serptikten sonra (1 su bardağı şekeri ayırdık), ayvaların yarı boyuna gelecek kadar su ekleyip, kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayvalar pişerken, diğer taraftan elmayı rendeleyin..Rendelenen elmayı, ayırdığımız 1 su bardağı şekeri, 1 çay kaşığı tarçını, ceviz içini ve karanfilleri 10 dk. kadar kavurun..
  • Pişen ayvaları başka bir tepsiye alıp, ortalarına bu iç harçtan yerleştirip, 180 derecelik fırında 15 dk pişirin..Fırından çıkan ayvaları, soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

    *** Gıda boyasını, ayvaların renklerinin daha kırmızı olması açıdından kullanıyorum..Boya kullanmak istemezseniz de tarifi aynen uygulayabilirsiniz, tadında hiçbir değişiklik olmaz..:)

2 yorum:

Esin... dedi ki...

Daha bugün tatlı yapmak için ayva aldım. En sevdiğim tatlıdır kabaktan sonra. Bu tarif de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

birdutmasali dedi ki...

geçerken atlıyamadım bu güzel tatlıyı :))
eline sağlık..
sevgiler